La Fabrique

Boek nu →

Search
Sluit dit zoekvak.

Meer weten

over la
fabrique

Kom meer te weten over dit prachtige landgoed en de familie

Info

Over ons

Wij zijn Ries, Tali en Kes. In een oude camper met pasgeboren Kes zijn we met ons gezinnetje door zuid Europa getourd op zoek naar een nieuw thuis. Begin 2015 viel ons oog op de 17e eeuwse porseleinfabriek en waren spontaan verliefd. Samen met Tali’s familie emigreerden we in september 2015 naar zuid west Frankrijk. Met grootse plannen en positieve energie begonnen we de al 70 jaar onbewoonde fabriek om te toveren tot een vakantieparadijs. Zodat niet alleen wij maar ook jullie kunnen genieten van deze prachtige plek. We houden enorm van gezelligheid en er heerst altijd een ongedwongen sfeer, niets moet bijna alles mag.

We hopen ook u een onvergetelijke vakantie te bezorgen op ons kleinschalig vakantiedomein.

A bientôt et bon voyage!

Kindvriendelijk

Bij La Fabrique zijn veel speelmogelijkheden voor kinderen van jong tot oud.

Mooie locatie

Vanaf het erfgoed op slechts 1 minuut lopen van Coussac Bonneval.

Zwembad

Beleef de leukste waterpret in het grote infinity zwembad.

Historie

Over het huis

Het was 1770 toen markies de Bonneval de eerste welbekende kaolin klei op hun land vond. Toch duurde het tot 1816 voordat markies Hippolyte de Bonneval geïnteresseerd raakte in de exploitatie ervan. Hij liet meerdere porseleinfabrieken bouwen om de witte klei te verwerken tot prachtige porselein objecten. Op 25 januari 1827 werd in een van de twee ovens van de fabriek het eerste Bonneval-porselein gebakken. De porseleinfabriek van Coussac-Bonneval was in bedrijf tussen 1827 en 1836.

 

Hierna heeft het majestueuze gebouw nog gefungeerd als suikerbiet fabriek, aardappel fabriek, woningen, en toen wij het in september 2015 aankochten werd het gebruikt als vee boerderij. Meer dan 70 jaar was dit karakteristieke pand onbewoond en zijn wij de gelukkige nieuwe bewoners van dit pand.

FACILITEITEN

Op eigen terrein is vertier voor jong en oud. Het nieuwe infinity zwembad van 15 bij 6
meter is het pareltje van de fabriek.

Reviews

WAT ONZE GASTEN ZEGGEN

Robin
Robin
Gast
Meer lezen
Wij hebben hier een geweldige vakantie gehad met vrienden, kinderen en kleinkinderen. Het huis is heel compleet en gezellig, het terrein prachtig met allerlei mogelijkheden voor de kinderen om zich te vermaken. Het contact met de eigenaren was ongedwongen en prettig, Ze stonden altijd klaar om te helpen als dat nodig was. Het werk dat ze inmiddels hebben verricht aan het verbouwen van de fabriek is bewonderenswaardig, ze hebben het heel mooi en creatief gedaan.
Mel Edwards
Mel Edwards
Gast
Meer lezen
We had a very lovely stay in La Fabrique. It is well equipped, tastefully decorated and caters for a range of ages. My grandchildren loved the Pirate climbing frame. The large dining tables inside and out provided the perfect space for family to come together over dinner! The gite is located near a small town with all the essentials and within easy reach of the lakes. We will go again.
Christa Rond
Christa Rond
Gast
Meer lezen
De omgeving is mooi, gezellig , interessant en nog niet overlopen door toeristen. Kortom, een fantastische plek voor een verblijf met een groep mensen op het Franse platteland. Een aanrader!
Jessica Zut
Jessica Zut
Gast
Meer lezen
Weekje met de familie weg, we hebben een heerlijke vakantie gehad! Op de accommodatie is echt niets aan te merken en voorzien van alle luxe. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt op het landgoed. Wij weten nu in ieder geval waar het gezegde als een God in Frankrijk vandaan komt... wij komen zeker terug!
nl_NL